Окончателно ликвидират съществуването на Инсинератор Пловдив, разбра Plovdiv24.bg. На последната

...
</TD
> Окончателно ликвидират съществуването на Инсинератор Пловдив, разбра Plovdiv24.bg. На последната
Коментари Харесай

Окончателно ликвидират Инсинератор - Пловдив, без да е работил и ден

Окончателно унищожават съществуването на " Инсинератор Пловдив ", разбра Plovdiv24.bg. На последната сесия за това лято - 2 август, съветниците ще преглеждат завършване на процедурата. Без да е работил и един ден общинското сдружение завършва своята активност, като въпреки всичко с наличните средства са изплатени 277 000 лв. отговорности към Национална агенция за приходите, община Пловдив за налог здания и Твърди битови отпадъци, заем, осигуровки, отговорности към личния състав и снабдители.

Миналата година на 19 октомври е вписана ликвидацията в Търговския указател и в този момент би трябвало дефинитивно да се завърши, като към този момент е предадена цялата документи на Държавния списък. В банковата сметка на сдружението има над 7 700 лв., които ще бъдат върнати на Община Пловдив, след което “Инсинератор " - Пловдив ЕООД дефинитивно ще престане да съществува.

Той беше сътвори преди повече от 15 години по време на ръководството на Иван Чомаков, като концепцията беше да се употребява за изгаряне на болнични боклуци. През 2007 година държавното управление на Швейцария подарява и доставя техническото съоръжение на стойност 7 милиона лв.. Община Пловдив пък дава 9 милиона за построяването на инсинератора, като част от тях получава от държавния бюджет. Така, преди повече от 10 години, чисто новата постройка е издигната, а дареното от Швейцария съоръжение е складирано вътре. 

През годините имаше проект за изтегляне на заем в размер на 6,2 млн. лева за излекуване на сдружението, както и да даването му на концесия, то нито едно от двете планове не се осъществя на процедура.

Така без да действа и един ден сдружението няма да съществува повече даже и на хартия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР